اموزش کیوکوشین کاراته
کیوکوشین خوزستان
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 19 ارديبهشت 1392برچسب:, توسط سارا گلچین |

 دفاع شخصی 

چند اصل کلی را با ھم مرور می کنیم:

خود را با تصاویر ذھنی و خیالی از خلافکاران گول نزنید!

خود را با تصاویر ذھنی و خیالی رایج از خلافکاران گول نزنید. یعنی فکر نکنید آدمھای خلافکار حتما دارای علائم مشخصه ای ھستند؛ مثلا ھمه ی آنھا مرد، درشت ھیکل، بدترکیب و دارای خالکوبی روی بازوھایشان ھستند! مطمئن باشید خلاف کاران میتوانند ھر شکل و ظاھری داشته و از ھر طبقه اجتماعی و دارای ھر شغلی باشند.

فقط غریبه ھا ممکن است به شما آسیب برسانند؟ فراموشش کنید! حقیقت ندارد!

کسانی که ممکن است به شما آسیب برسانند ھمیشه افراد کاملا غریبه نیستند. اگر ھمواره ذھن خود را اینگونه عادت دھید و آنگاه از طرف یک آشنا در معرض خطر قرار بگیرید، آنچنان شوکه خواھید شد که عملا امکان ھچ عکس العملی را نخواھید داشت. یک آمار تھیه شده در ایالات متحده نشان میدھد که بیش از ۸۹ % از کسانی که قربانی تجاوز شده و یا در معرض آن قرار داشتهاند،فرد مھاجم را میشناخته اند. خیلی از خشونتھا و حتی قتلھا ھم توسط کسانی صورت گرفته که قربانی آنھا را به خوبی میشناخته است!

موارد حقوقی و قانونی مربوط به دفاع مشروع را به دقت فرا بگیرید!

البته این موضوع بیشتر زمانی موضوعیت پیدا می کند که شما به صورت فیزیکی درگیر شده باشید. در این صورت اگر از قوانین  « دفاع مشروع »(که ممکن است در کشورھای مختلف متفاوت باشد)  آگاه نباشید، ممکن است با وجود جان سالم به در بردن از دست مھاجمین، خودتان در دادگاه محکوم شوید! « دفاع مشروع » به طور خلاصه در زمانی مجاز شناخته شده است که خطر قریب الوقوع

بوده و امکان یا فرصت درخواست کمک از نیروھای پلیس یا دیگر سازمان ھای مسئول نباشد،شدت و نوع برخورد شما متناسب با میزان تھدید و خطر باشد(یعنی مثلا اگر به خاطر یک متلک،طرف را با ماشین زیر بگیرید دیگر دفاع مشروع محسوب نمی شود!) و… با وجود اینکه این پیش شرط ھا معقول و منطقی به نظرمیرسند، اما اثبات آنھا در دادگاه ساده نیست. در روزنامه ھا بسیار خوانده ایم سرگذشت کسانی را که ظاھرا برای دفاع از خود مرتکب قتل شده اند اما دادگاه خودشان را به جرم قتل مستحق مجازات دانسته است! پس برای ھر مورد پیش پا افتاده ای شدت عمل به خرج ندھید و خوب به عواقب اقدام خود فکر کنید. لطفا فیلم ھای اکشن سینمایی را ھم فراموش کنید که مثلا طرف برای نجات نامزدش یک شھر را به ھم می ریزد و آخرسر ھم مثل قھرمانان با او برخورد می شود! در دنیای واقعی چنین فردی یکراست سر از زندان درمی آورد! پس زیاد جوگیر نشوید لطفا!

وقتی وارد مکان ناآشنایی میشوید(یا با کسی قرار میگذارید)، در ھنگام ورود، به دقت اطرافتان و

راه ھای ورودی و خروجی را برانداز کنید و به خاطر بسپارید.وقتی وارد مکان ناآشنایی میشوید(یا با کسی قرار میگذارید)، در ھنگام ورود، به دقت اطرافتان وراه ھای ورودی و خروجی را برانداز کنید و به خاطر بسپارید. این موضوع باعث میشود تا اگر به ھر دلیلی داخل ساختمان با مشکلی مواجه شدید، ھنگام خروج (فرار) از ساختمان، به جای حرکت به سمت درب خروجی اشتباھا وارد دستشویی نشوید! احتمالا برای شما ھم پیش آمده که گاھی وارد دفتر کار یا … نا آشنایی می شوید و بعد موقع خداحافظی و خروج، درب خروجی را گم می کنید و منشی یا صاحب دفتر درب را نشانتان می دھد، خب در شرایطی که با خطر ھم مواجه شده باشید و تمرکز کافی نداشته باشید احتمال تکرار این اتفاق به مراتب بیشتر است.

اگر در محلی، با مشکل مواجه شدید و البته آنقدر خوش شانس بودید که در فرصتی مناسب از تلفن

 استفاده کرده با پلیس یا آشنایانتان تماس بگیرید، پس از برقراری ارتباط ، نخست آدرس محل (اگر آدرس را نمیدانید توصیفی از محل) را به طرف داده و سپس به توضیح جزئیات ماجرا بپردازید.در این صورت اگر به ھر دلیلی تماس شما قطع شد (یا مجبور به قطع آن شدید)، حداقل دیگران را از محل خود مطلع کرده ای.

این موضوع در مواقعی که با مشکلات اورژانسی دیگری ھمچون آتش سوزی، تصادف و…مواجه میشوید نیز صدق میکند. اگر تابحال با اورژانس یا آتش نشانی تماس گرفته باشید، حتما متوجه شده اید که اپراتور مربوطه عموما قبل از ھرچیز از شما میخواھد که اسم، آدرس و شماره تماس خود را به او بگویید. علت این امر این است که معمولا در اینگونه حوادث شما آنچنان دستپاچه می شوید که متوجه آنچه باید بگویید نمیشوید.

برای مثال خانم خانه داری را درنظر بگیرید که ناگھان با آتش گرفتن خانه اش مواجه میشود. او بلافاصله با آتش نشانی تماس میگیرد و به سرعت و با داد و ھوار از مامورین کمک میخواھد. سپس تلفن را قطع کرده و منتظر مامورین میماند. مدت زمان زیادی میگذرد و از ماموران خبری نمیشود، چرا؟ چون این خانم تمام ماجرای آتش گرفتن را برای اپراتور شرح داده اما آنقدر دستپاچه بوده که فراموش کرده آدرس محل آتش سوزی را به اپراتور بدھد!

به غریزه و احساس خود اعتماد کنید.

اگر غریزه و حس ششم شما میگوید که باید به کسی یا موضوعی اطمینان کنید ولی شما احساس

میکنید به غیر از غریزه باید از منطق خود نیز کمک بگیرید، تصمیم عاقلانه ای گرفته اید. اما اگر غریزی نسبت به فرد یا مکان یا موضوعی احساس بدی دارید، بھتر است به غریزه و احساس خود اعتماد کنید، غریزه شما معمولا در این موارد کمتر اشتباه میکند. خیلی از کسانی که حادثه ای را پشت سر گذاشته اند تصدیق کرده اند که قبل از روی دادن حادثه، نسبت به محیط یا شخص مورد نظر احساس خوبی نداشته اند.

حفظ ھوشیاری؛ اصل اول و آخر

 مھمترین اصل این است که غافلگیر نشوید. اگر ھمیشه ھوشیاری و آمادگی ذھنی خود را  در « دفاع شخصی » نسبت به شرایط و محیطی که در آن قرار دارید حفظ کنید، تا حد زیادی احتمال غافلگیر شدنتان کاھش می یابد و یا در صورت بروز حادثه، آمادگی بیشتری برای اقدام به موقع خواھید داشت. در دفاع شخصی معمولا موقعیت ھای مختلف را از لحاظ میزان ھوشیاری مورد نیاز (یا میزان احتمال خطر) به ۴ وضعیت سفید، زرد، نارنجی و قرمز تقسیم بندی می کنند.

وضعیت « سفید » زمانی است که شما کاملا احساس امنیت میکنید  و ظاھرا ھیچ خطری شما را تھدید نمیکند.

وضعیت « زرد » زمانی است که آن احساس امنیت کامل وجود ندارد، اما به نظر نمیرسد خطر قریب الوقوعی ھم درکار باشد.

وضعیت« نارنجی » زمانی است که شما خطر را حس میکنید، ھرچند ھنوز از قوه به فعل درنیامده است.

و بالاخره وضعیت « قرمز » زمانی است که دیگر خطر از قوه به فعل درآمده و شما رسما درگیر آن شده اید.

در« دفاع شخصی » ھدف باید این باشد که تا حد امکان به مرحله « وضعیت قرمز نرسیم . قبلا گفتیم که تنھا ۱۰ درصد مباحث « دفاع شخصی »فیزیکی است و این ۱۰ درصد ھم عموما مربوط  به « وضعیت قرمز » است.

فاصله ایمن؟!

فاصله ایمن یا  « خط قرمز » مفھوم دیگری که در مبحث است. در دفاع شخصی این فاصله ایمن عبارت است از میزان فاصله ای که شما باید با « خط قرمز » حفظ طرف مقابلتان حفظ کنید به طوری که وی در یک حرکت نتواند- دست و پا یا سلاح سردش – را به شما رسانده و صدمه ای وارد کند. این فاصله معمولا چیزی به اندازه ۱٫۵ تا ۲ متر است.

نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 23 شهريور 1391برچسب:, توسط سارا گلچین |

 

نقاط حساس بدن

دوستان محترم این نقاط بسیار خطرناک و کشنده هستند لطفا خدایی نکرده برای دعوا استفاده نکنید به قول سوسای یک سامورایی همیشه شمشیرشو تیز میکنه و فقط فقط در مواقع حساس ازش استفاده میکنه (اوس)

برآمدگي بيني:

اين اصطلاح به منطقه ميان ابرو و نقطه امتداد يافته تا سطح چشم اطلاق مي شود و اين نقطه فوق العاده اهميت دارد. چرا که اگر ضربه اي محکم به آن اصابت کند ، مي تواند از حرکت رو به جلوي شخص جلوگيري نمايد.

بالاي گوش:

ضربه به اين قسمت باعث آسيب پذيري ميشودو شخص را از حالت تعادل خارج مي نمايد.

فک:

ضربه به اين قسمت باعث آسيب پذيري ميشود و اگر شخص در حال دفاع نباشد امکان صدمه ديدن زياد ميباشد.


قسمت زير بيني:

 اين قسمت در مشت زدن قسمت مهمي است و اگر به آن ضربه برخورد کند باعث جاري شدن اشک و اگر ضربه محکم وارد شود دچار پارگي مويرگ ها و خونريزي ميشود.

چانه:

 اصابت ضربه به اين نقطه آسيب جدي را در پي خواهد داشت. آن چنان که بر اثر ضربه شديد ، کل بدن حريف به زمين مي افتد.


کشاله ران:(مخصوص کیوکوشین کارا)

حتي يک ضربه سبک به اين قسمتنيز به طور خطرناکي موجب ناتواني شخص خواهد شد.لذا هنرجو بايد آمادگي حفاظت از اين قسمت را در خود ايجاد کند.


سيب آدم:

 برخورد ضربه به اين نقطه ، شخص را از پا در مي آورد. بدن، مکانيسم انعطاف پذيري را براي حفاظت از اين نقطه به وجود مي آورد ، بدين صورت که چانه به طور خودکار پايين مي آيد و آن را مي پوشاند. بنابر اين ضربه اي که به اين نقطه پرتاب ميگردد به احتمال زياد به چانه برخورد خواهد کرد.


استخوان ترقوه:(مخصوص کیوکوشین کارا)

 اين استخوان شکننده بوده و به آساني شکسته ميشود و هنرجو بايد همواره دقت در مراقبت و حفاظت از آن را به ذهن بسپارد. اگر استخوان تر قوه شکسته شود ، شانه خم ميشود.

زير بغل:(مخصوص کیوکوشین کارا)

عدم حفاظت از بغل ها مي تواند منجر به شکست فرد در مسابقه شود. ضربه قوي در مسابقه شود. ضربه قوي به سمت بالا و زير بغل باعث پارگي زردپي هاي شانه شده ، به طرز فجيعي موجب از جا در رفتن  استخوان مي شوذ.

شبکه هاي اعصاب خورشيدي:(مخصوص کیوکوشین کارا)

 اين نقطه قسمتي از بدن مي باشد که پس از دريافت ضربات متوالي امکان شکسته شدن وجود دارد، و در صورت شکستن دنده ها شکسته و به سمت قلب رفته و نتيجه آن مرگ مي باشد.


دنده هاي آزاد(قابل جا به جايي):(مخصوص کیوکوشین کارا)

دنده هاي آزادبهدنده هاي پاييني گفته مي شود که بسيار ضريف و شکننده مي باشد. اگر اين نقطه به وسيله ضربه آسيب ببيند درد تاقت فرسايي براي فرد خواهد داشت.

پشت پا:(مخصوص کیوکوشین کارا)

اگر زرد پي ها به سختي آسيب ببيند کف و قوزک پا هم ضربه خواهد ديد، پس اين نقطه اهميت فراواني دارد.

پايه مخچه:

يکي از آسيب پذير ترين نقاط بدن پايه مخچه مي باشد، که اصابت ضربه به آن غش آني را به دنبال خواهد داشت و در صورت بر خورد ضربات مکرر به اين قسمت فرد به اختلالات عصبي و تضعيف بينايي دچار مي شود.


کليه ها:(مخصوص کیوکوشین کارا)

 ضربه به کليه ها بسيار درد ناک مي باشد و مي تواند سلامت و حيات فرد را به خطر مي اندازد.
استخوان دنبالچهوارد آمدن ضربه به اين قسمت در ستون پشتي مانع فعاليت شخص خواهد شد.


پاشنه آشيل:(مخصوص کیوکوشین کارا)

 اين قسمت حتي اگر هم آسيب نبيند ضربه محکم به آن ، بسيار دردناک خواهد بود.

شکم(بطن):(مخصوص کیوکوشین کارا)

اين قسمت ، منطقه فوق العاده حساس و آسيب پذيري است ، که اصابت ضربه به آن خطر جدي را به همراه خواهد داشت.

 

صفحه قبل 1 صفحه بعد

.: Weblog Themes By LoxBlog :.